A teď vážně, přátelé...

pondělí 8. dubna 2013

... omlouvám za tenhle štriptejz pro chudý, ale vzhledem k tomu, že když mě v noci výjimečně nebudila Madla, budil mě šlic od hrudního pásu, který jsem si pořídila včera (a ne poprvý), uzrál čas, optat se zkušenějších: stává se vám to taky? Co s tím děláte?


Totiž - jednak mi přijde, že musím mít ten pás proklatě nízko, jenže ho zahákávám do oušek v podprsence a ty by přece logicky měly být tam, kde má pás být, ne? Druhak jsem včera neběžela ani dvacet a od patnáctýho jsem s ním šibovala, protože to pálilo jak čert (dalších devadesát devět se k němu přidalo posléze ve sprše) a já věděla, že bude zle.
Kdysi jsem četla, že se při maratonu předchází odřeninám podpaží, třísel a dalších partií, u nichž přichází tření v úvahu, vazelínou. No jo, jenže když se namažu vazelínou pod pásem (což není problém, máme jí doma zásobičku, neb si s ní mažu tu moji stále se pod povrchem držící prašivinu aka alergii aka čert-ví-co-ta-svědící-svině-je-vlastně-zač), neovlivní to vodivost?
Prosím, řekněte, že v tom nejsem sama a že máte nějaký geniální, a pokud možno instantní, řešení!

23 komentářů:

  1. Jako dusi zena:) si dovolim poradit...
    Pokud bez tepaku nemuzes byt, existuji sportovni podprsenky, kam se cidlo (polar, garmin...) da zapnout a problem je vyresen..
    msf! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tu právě mám :-/ Tchibáckou - jestli je jiná lepší mi už asi neporadíš, co? Má tam očka a stejně to dělá tohle... a bez pásu minimálně do maratonu být nemůžu, neb mám téměř celý tréninkový plán psaný na tepy... :-/

      Vymazat
  2. Jednu radu mam, ale nebude se ti libit: behej bez pasu. Mne to pomohlo v mnoha smerech :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zdaleka tolik neznám, abych si to zatím mohla dovolit. A určitě to musí nějak jít i bez těch krvavejch šliců... jen přijít na ten grif :-)

      Vymazat
  3. No já mám taky tu z Tchibo na zasunování a taky jsem celá sedřená. A i když si vezmu jinou a vezmu si jiný pás, tak jsem stejně dorasovaná do krve. Hlavně po dlouhém běhu. Proto jsem s pásem víceméně přestala běhat, ale stejně mi zůstaly takové jako jizvy či co. Teď na půlce jsem ho měla a čáry se zase obtiskly... Myslela jsem, že mi to dělá proto, že jsem tlustá, tak to tím asi nebude :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřeju ti to, chraň Manitou, ale jsem ráda, že se mnou někdo drží basu a tudíž nejsem podezřelý hybrid, co zase musí mít nějaký extra buřty :-) A tlustá nejsi, co tě to popadá? Jsem tě viděla... tlustý lidi vypadají jinak!

      Vymazat
  4. Holky, neblaznete, ta tepovka prece nestoji za zjizveny tela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ho mám už jen občas, vypadala jsem fakt tragicky. Víc to dělal Garmin než třeba Suunto. A třeba naprosto obyčejný neznačkový od insportline to nedělá vůbec...

      Vymazat
  5. Mazat, mazat a zase mazat. Vazelínou (asi špiní) nebo speciálními triatlonovými přípravky. Prodává Petr Vabroušek. :) Tohle mi dělá pás na zádech (svaly. :D), i když ne tolik.

    http://www.bodyglide.com/ (Vabr)
    http://www.hsport.cz/p2810-sportique-century-riding-cream-100ml-ochranny-krem-na-mista-silne-namahana-trenim.php - namátkově najitý na netu od Sportique. Od téhle značky mám něco jiného (na suché ruce) a spokojenost.

    ad vodivost. Takhle to dál nejde, takže mazat zkus a když to nebude vodit, něco vymyslíme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je slovo do pranice! Super, moc děkuju, ten Sportique jsem rovnou objednala, snad to zabere - jeden by neřekl, jak něco takovýho může bolet...

      Vymazat
  6. Já si kdysi s Polarem kupoval i EKG gel, ale s odřeninami nemám zkušenosti.
    http://www.polarshop.cz/ostatni/65-ekg-gel.html
    Witold

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, něco podobnýho si opatřil táta, když mu pás nesnímal... tak by to když tak šlo třeba zkombinovat

      Vymazat
    2. Aby sis pak na hrudi nenamíchala nějakou trhavinu. :D

      Vymazat
    3. Jakože bych se na starý kolena vrhla na dráhu irhábíje Umm al-Majdá? :-DD

      Vymazat
  7. Jitko, vyprdni se na poutka na dej pás přímo pod prsa. Podprsenka Ti to ho připlácne a podrží. Co jsem přestala poutka používat, tak jsem bez problémů. Denisa

    OdpovědětVymazat
  8. A co takhle jit k jádru pudla :)) Pokud něco dře a dráždí pokožku může být několik příčin.
    Material a třeba blbe stehy a uzliky
    Někdy je to chemie něčim je to impregnovany.
    V každym případě kombinace povrchu a pohybu s materialem udělá tenhle slic. (mam garmina a za 2 roky sem nikdy nic neměl)
    Takže já bych doporučil kouknout na hrany toho pasu co tam vlastne je a dre připadne rozklepat kladivem (fakt to funguje) připadne vyměnit a taky zkusit víc utáhnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kladivem na plast? To mi přijde hodně radikální... Ale děkuju za tip!!

      Vymazat
    2. kladivo se použiva pouze na popruhy latku a kuzi :))

      Vymazat
    3. Takže kladivem do břicha? :-D Já mám ty odřeniny právě od tý plastový části, když si zaháknu o poutka v podprsence, ten popruh nepotřebuju... a i když ho mám, problémy nedělá.

      Vymazat
  9. Cau,
    tady Michal od Denci .... 12Honza myslel, nejspis, ze se do tech podpr primo zapne ten modul, ne, ze se tam pripevni celej tepak.
    Te Garmin pas (pokud mas comfort verzi), tak by nemel delat toto. Nicmene, jak radi Deni - i ja si myslim, ze ho mas moc nizko. Odreniny obecne vznikaji tam, kde se to moc soupe (blick:-)). tzn, ze jsi hubenour a ten pas te tam pri behu a rotaci trupu reze jak pilkou.
    Dalsi vec - jak casto to peres? Mela bys jen vodou z kohoutku at to zbavis soli - ta je svina a rokaze pekne potrapit. Oplachuj pas po dobehu. No a pak ... zkus to upevnit pod podrpdu nebo MIRNE (ale fakt mirne) pritahnout proste at se nehybe.
    No a namazani gelem nic nezkazis, ale pak mam obavu, ze to bude, opet, jezdit po tech tvych zebrech, ale aspon se nasakne ten pas gelem a ne potem se soli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Díky za rady a zvednutí nálady! Zadní část pásu jsem vždycky prala spolu s věcma. Vidíš, otírat plastovou část mě nenapadlo, začnu! Já si hlavně budu muset koupit nějaký slušný prádlo - ne kvůli panu doktorovi, ale abych měla ten pás za co chytit...

      A dneska jsem si vyzvedla to mazadlo, co doporučoval Advid, tak snad kombinace s mytím, utažením a investicí do nový podprdy zafunguje.

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!