Běhání s miminky - Hyde Park II. - kočárky

pátek 8. února 2013

1. S jakým modelem máte zkušenost?
2. Proč jste si jej vybrali?
3. Jaká jsou jeho pozitiva a jaká negativa?
4. Koupili byste si jej dneska znovu?
5. V jakém terénu je s ním ještě možné běhat?

Já sama :-)
1. RedCastle Sport Jogg
2. Vloni na jaře jsem ani netušila, že existují běžecké kočáry, k nimž se dá dokoupit hluboká korba. Znala jsem jen xLander a v tu dobu nesehnatelný InStep Ultra Runner, které měly jen sportovní verzi. Madlence bylo v tu dobu pět měsíců, takže v okamžiku, kdy jsem na Mimibazaru objevila RC SJ z druhé ruky s hlubokou korbou za 5.600,-, nebylo pro mě co řešit. 
3. 
+ lehký, snadno složitelný
+ dlouhá hluboká korba
+ sluneční clona
+ kola mají solidní "průraznost" - bez problému s nimi projedete lesem i 40 cm sněhu (tlačeno schválně na zkoušku jedním prstem i s nákladem)
+ velký košík
+ tři polohy madla
+ velmi stabilní

- i složený je hodně velký a zabere většinu prostoru kufru fabie combi a do výtahu v paneláku se vejdeme jen proto, že je naštěstí nákladní (po sundání předního kola se připravte na sáhodlouhý centrování)
- záda sporťáku jsou hloupě polohovatelná zipy, takže v zásadě plně fungují jen dvě polohy
- hluboká korba se přesto, že adaptéry jsou kovové, za čtvrt roku intenzivního používání (několikrát denně nacvaknou a vycvaknout) dost vykejvala a nakonec byla lehce sesutá přední částí k zemi

4. Nevím, jak jsem tak dávala dohromady seznam aktuálně prodávaných kočárů, asi bych volila jinak - nekupovala bych vůbec xLander XT, ale vybrala bych si rovnou běžecký kočár. Jestli některý z těch, co jsou dostupné v Čechách nebo bych nakonec volila nějaký populární dovozený ze zahraničí (Mountain Buggy, BOB...), těžko říct. Rozhodně bych si dala s výběrem větší práci. Což neznamená, že s RC SJ nejsem spokojená, zatím máme spolu naběháno něco přes 1600 km, což je, podle mě, na jeden hlínikovej kočár solidní porce.

5. Zpevněné hrbolatější cesty, lesní kros u úvahu nepřichází.






April:
Mam za sebou zatim nekolik vybehu s behacim kocarkem Baby Jogger Performance, k plne spokojenosti moji i me petimesicni dcery. Pro druhe miminko uz je pripraveny Kool Stride Senior Paramount. Oba kocarky jsou z druhe ruky za velice priznivou cenu a oba v perfektnim stavu. Budu referovat, jak se osvedci.

1 komentář:

  1. Tohle jsou strasne zajimavy postrehy.. mozna je skoda, aby to zapadlo.. Ja tedy deti uz mam obrovsky:), ale treba prijde cas... a budu behat s vnoucaty a pak se rad kouknu..:)
    Dik za pruzkum.. 12:)

    OdpovědětVymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!