Běhání s miminkem I. - vozíky

neděle 3. února 2013

Na chvíli zastavil se čas
a všechny zvony oněměly...
A pak jsi přišel mezi nás,
s tvářičkou trochu krabatou,
s pěstičkou směšně zaťatou,
a zvony se zas rozezněly.


Je to tady. To na co jste devět měsíců čekali. Trpaslík se vyklubal na svět, všichni zúčastnění jsou v pořádku a po pár týdnech vzájemného očuchávání a sžívání vás začnou svrbět nohy (což myslím čistě obrazně) a usoudíte, že nastal čas vyběhnout. Pokud můžete běhat sami, radím, abyste si ten čas, který můžete utrhnout jen pro sebe, užili a nevzdávali se ho. Jestliže jste tatínek, jenž chce ulehčit drahé polovičce, vyvenčit trpaslíka a zároveň ho (stejně jako mě) k smrti nebaví s kočárem "jen" chodit nebo prostor pro osamělé běhání nemáte, nezbude vám, než vybrat kočár/vozík k této aktivitě uzpůsobený. 

Hned na úvod je třeba se rozhodnout: kočárek nebo vozík? Produkt, který se dá sehnat v Čechách nebo klidně dovoz ze zahraničí? 

Podíváme se nejdřív na vozíky, protože tam je výběr užší. Pokud se rozhodnete pro vozík, nabízí se vám v zásadě čtyři značky: Baby Jogger  PODCroozer, Chariot a Kozlík

U vozíků je hlavní výhodou širší využití - kromě běhu a in-line bruslí s nimi můžete vyrazit i na kolo nebo běžky (vyjma BJ PODu, ten na lyže přidělat zdá se nejde). Přiznám se, že netuším, jak malé dítě můžete bezpečně uložit do "miminovníku". Za sebe vidím nevýhodu spíš u větších dětí, co jsem pozorovala u kamarádky, odrostlejší trpaslík ve stádiu batolete v Croozeru po usnutí bimbá ze strany na stranu, což lze samozřejmě eliminovat vypodložením polštářky. Dalším mínusem je nemožnost sklopení zádové opěrky do lehu. 
Croozer


Chariot Cougar

Chariot CX1
Chariot Cheetah


Kozlík
Baby Jogger POD












Rozdíl mezi jednotlivými značkami a modely je jak ve vybavenosti, tak váze - Croozer, stejně jako Chariot CX1 váží 13,5kg, Chariot Cougar 10,9 kg a Cariot Cheetah 8,8kg, suverénně nejlehčí je Kozlík se svými 7,2 kg. 

Chariot na lyžích


Chariot CX1 s předním kolem v akci
Rozdíl je samozřejmě také v nosnosti, rozměrech a ceně. První dvě položky si na oficiálních stránkách, na něž je odkaz výše, určitě v případě zájmu najdete sami. Ceny pro srovnání uvádím rovnou (ať víte, jestli má cenu se v těch parametrech vůbec hrabat, případně se pídit po dalších informacích):

Croozer se dá v obchodech pořídit od 6.430 do 11.590 korun

Ceny Chariotu CX1 jsou někde jinde - seženete ho od 17.989 po 24.990 korun

Model Chariot Cougar vás vyjde minimálně na 12.980, nejdražší jsem našla za 20.326 korun, přičemž samostatný joggingový set vyjde na 2.490,-

Chariot Cheetah jsem našla pouze ve dvou obchodech za 10.990,- a 11.175,-, Oboje bez předního kola.

Baby Jogge POD stojí sám o sobě 13.890,-. Za přední kolo zaplatíte dalších 1.590,-.

 Nejdražší je Kozlík, něhož výrobce za kompletní sadu uvádí cenu 28.900,-. Zároveň neobsahuje žádnou "kapsu" na nesedící trpaslíka, kterého lze podle informací na webu dát do kočáru v autosedačce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!