Fialová stáj v Pabianici aneb Jak se pečou rekordy

pondělí 16. května 2022

neděle někdy po poledni, kdesi na česko-polský hranici

Já: "Kluci, já mám ale takovej problém... Když člověk píše o sobě, ví, co chce a co už nechce sdílet, ale tohle je o vás a já nevím, co všechno tam můžu napsat?"

Jirka: "Napiš tam všechno!"

Tak dobře. 

O víkendu jsem byla svědkem toho, jak se rodí rekordy, a tohle je jejich příběh.


Šampionát v běhu na 24 hodin, Pabianice, Polsko, 14. až 15. května 2022

Bez dvou měsíců jsou to přesně dva roky, co jsem sevřela v dlaních volant rozpálený od badblumauského sluníčka, sešlápla plyn a pomalu se rozjela pryč od zázemí čtyřiadvacetihodinovky, ze kterého si Petr odvážel do té doby svůj největší triumf - osobní rekord v hodnotě 241,990 km. Tehdy jsem řekla něco, co se mělo stát leitmotivem dalších týdnů a měsíců. "A příště, příště to bude 250, protože já vím, že to dokážeš. Já vím, že na to máš. A řekni, nebylo by to krásný?"

Vloni, když jsme odjížděli ze stejného místa, jsme sice vezli k náhrobnímu kameni pro vítěze ještě šampionskou kulatinu, ale triumf to nebyl. Ať jsme si nalhávali těch šest hodin do Prahy cokoliv, oba jsme moc dobře věděli, že to, pro co jsme tam přijeli, si zpátky nevezeme, a taky že to něco bude před Petrem viset jako mrkev, od který nebude mít pokoj, dokud ji nedožene.

Protože na rozdíl od jiných mrkví (kupříkladu mého vítězství na UTMB) se tahle houpala opravdu těsně na dosah. A koho by to neštvalo?

Už nevím, kdy přesně přišel Petr s tím, že letošní pokus proběhne v Polsku, protože tam pozvali Radka Brunnera a on s sebou chce vzít jeho a ještě Jirku Horčičku a že kdybych teda jako jela taky a odsupportovala mu to ("Ale fakt už naposledy, tuhle blbinu už běhat nechci!"), zlobit se nebude.  Každopádně už žádný Rakousko, žádný Kladno, tentokrát se pojede na sever.

Pátek aneb Lamely a led

Dopoledne vyrážíme z HočoPočo směr Pabianice. U Pardubic nabereme posledního pasažéra a v sestavě Petr Válek, Jiří Horčička (první lajna, běh) a já a Radek Brunner (druhá lajna, support) míříme na Łódź, Vávro, na Łódź. Už cestou pomluvíme všechny známé i neznámé, směju se jako dlouho ne, tohle bude dobrej víkend (kdybych jen věděla...), nevycváleně sežereme polovinu krabice neskutečně dobrých toastů a waflí a dokonce dvou různých (!) buchet od Zuzky, kterou nám nachystala na sobotu, a konstatujeme, že máme kliku, že se Jirka uměl tak dobře oženit. Odpoledne dorážíme na místo a jako první jedeme na registraci a omrknout, kde nás to teda čeká.

Kluci se upíšou speciální ultra směsí vlastních slz, potu a krve, že když umřou, můžou si za to sami, dostanou za to výměnou svačinový balíček bez svačiny, zato s číslem, projdeme si trať a shodneme se, že je skvělá (1725 metrů dlouhý okruh s krásným asfaltovým povrchem tvoří dostatečně široká, navíc včetně krajů umetená (!) cesta a celou dobu ho stíní vzrostlé stromy), obhlídneme stan, jejž nám organizátoři vyhradili (i ten je top - jsou v něm rozkládací stoly a světla, další den do něj navíc Radek natáhne velkou prodlužovačku) a je načase se ubytovat, najíst a jít spát.

Hotel, který Petr vybral, nás svým exteriérem poněkud zaskočí. Vypadá jako ubytovna, která pamatuje lepší časy. Přes silnici se navíc rozkládá veliký hřbitov, snad aby to chlapci neměli daleko? Nakonec je to jeden z oněch vzácných případů, kdy nahoře fuj a dole huj, a kdybyste se tam někdo na ten závod třeba chystal, tak hotel Włókniarz můžu jenom doporučit. 

Během večeře dorazí do nedaleké pizzerky i zbytek osazenstva stanu ve složení Kosťa Wiesner, Dušan Miškovič (1. lajna, běh), Jára Urban (2. lajna, support), Martin Liška (3. lajna, fotografie). Vzhledem k tomu, že už druhý pivo přinesou tak teplý, že ho ani já nedokážu vypít, zvedáme se a odcházíme. Jsem odhodlaná realizovat výhružku plaváním, a protože Radek se zjevně dokáže chytit každý blbosti a rozhodně není z těch, kdo cuknou první, opravdu jsme málem šli plavat - místo ve 20:50 ovšem poslední plavce do "plywatka" pouštěli ve 20:15 a tím pádem následovala podstatně rozumnější večerka. (Chlapcům v hospodě do dalšího piva nastrouhali led, aby ho teda měli studený - čili odešli jsme opravdu včas. Pizzu měli nicméně dobrou.)

Sobota, den - Jáma a droždí

Budík mi zvoní v 5:20. Vysvobodí mě z neklidnýho spánku, kdy jsem se při každým otočení probudila a už od pěti jsem civěla do stropu. Přestože Radek, jakožto nedezignovaný vůdce výpravy, stanovil sraz v kuchyňce na 5:40, tak ačkoliv vzorně v 5:40 postávám v recepci, noří se hotelové chodby do ticha. Postupně se začnou všichni trousit. Chlapci donesou z auta kávovar, který Jirka sbalil s sebou poté, co jsem se ve whatsappové skupině dožadovala filtrů do cestovního kávovaru. Až do poslední chvíle jsem myslela, že si dělá srandu. Nedělal.

Po šestý hodině zamíříme na start. Problém s parkováním co nejblíž startu vyřeší Radek s elegancí sobě vlastní - tak si prostě přeparkuje ředitel závodu a je to! (Až nebude chtít prodávat sekačky, navrhuji kariéru zaříkávače, myslím, že lepší materiál nenajdete.) 

Odtaháme všechny krámy do našeho modrého stanu, zabereme jeden stůl, vypakujeme každý svého malého chemika, uděláme pár fotek před startem a pak už je čas. Čas, aby se naši koníci seřadili za zelenočerným obloukem. Čas prodat tu strašlivou dřinu posledních ne týdnů nebo měsíců, ale let, protože to, co měli oba v plánu, se nezrodí jen tak. Chce to nesmírnou vůli, odhodlání a cílevědomost. Chce to konzistenci a víru. Chce to mít neochvějnou jistotu, že tohle opravdu chcete a chcete to sakra moc. 

Jen oni ví, kolik toho nadcházejícím dvaceti čtyřem hodinám museli obětovat a dát. Jen oni vědí, jak moc to bolelo a jak moc to bolet bude. A pak je to tady. Ozve se výstřel a show může začít. Je čas zajít do banky, do který vkládali běh za během, a vybílit účet. My na ně čekáme v nastartovaný dodávce venku - mířím do modrého stanu, pit stopu, a jde se na to. Luigi totiž pořád fandit jedině Ferrari!
Tahle 24hodinovka byla pro mě jiná než všechny předchozí. Poprvé jsem nesupportovala sama, poprvé jsme se museli porovnat ve více lidech a já, upřímně, netušila, jak a jestli to bude fungovat. Vzhledem k tomu, že většinu času jsem zalezlá jako krtek sama doma, a když jdu ven, jdu sama běhat někam, kde budu - překvapení - sama, a pokud trávím čas v něčí společnost, je to obvykle moje rodina nebo úzký okruh přátel, měla jsem obavy. Za sebe můžu s naprosto čistým svědomím ale říct, že nebyly vůbec na místě. Protože náš pečicí tým byl prostě špičkový.

Znovu se mi potvrdilo, jak unikátní je duch malých sportů - kolem silničního ultra se na té vrcholové úrovni, kam kluci patří, nemotá zas tolik lidí, takže se všichni znají. Kdyby Radek běžel, jak měl v plánu, s klukama by svedli solidní souboj. Protože mu zdravotní stav nedolil připravit se tak, jak by si představoval, nestartoval, a přesto do Pabianice jel, kluky odvezl, Jirku s nesmírným nasazením odsupportoval a zase je odvezl domů. Nevím, co prožíval, vím, že mně by to na jeho místě bylo sakra líto, ale místo toho, aby se někde nasraně užíral, pomohl splnit sny kamarádům. Tak jestli tohle není dokonalý příklad týmovýho ducha ultra, tak co už?

Startovalo se v sedm. Dopoledne je ještě příjemně, ale sluníčko svítí a teplota stoupá. Kluci krouží. My mícháme maurteny a jiný srandy, podáváme gely a další propriety. Postupně vytipováváme přímý konkurenty. "Dobrý, akorát mě strašně serou dva chlapi, co tam kopaj jámu," odpovídá Kosťa na dotaz, jak to jde, když se zastaví u stanu. "Jsem si totiž jistej, že ji kopou pro mě!"
Čas plyne. Vzorně zapisuju všechno, co Petrovi dávám. Dostáváme se všichni do rytmu. Zjišťujeme, co a jak, aby to celé klapalo co nejlíp. Radek mě posílá pro palačinku, je mu blbý si pro ni jít, když tam teď byl. Radek se jde s Járou proběhnout. Dvě hodinky mám oba koníky jen pro sebe. To je teprve šrumec. Jedno kolo jim v tu dobu trvá kolem osmi minut. Neběží spolu, takže to znamená namíchat to, co je zrovna na menu, počkat, až se objeví, podat, zapsat, vzít to, co má nachystaný ten druhý, počkat, až se objeví, podat, zapsat, nachystat prvnímu to, co zrovna potřebuje... 
V mezičase mi dvorní fotograf plzeňské sekce Lišin (dřív, než jsem se stihla jako blbec zeptat, odkud je, že má tak zajímavý jméno, jsem se dozvěděla, že je to přezdívka) vypráví o neskutečných výpravách do střední Asie, do Afghánistánu a Pákistánu a taková uzbecká sauna se stane vysloveně hitem. Tu a tam odejde kluky nafotit (a část fotek tady je jeho).
Po poledni se kluci vrací, Radek si přebírá svého koníčka. Prohlašuje, že místní palačinky jsou nejlepší. Objevuje se Zbyněk, který zítra běží stovku (v kilometrech, nikoli v metrech), zatím pomáhá v pitstopu a hlavně dokáže spočítat snad absolutně všechno, takže konečně vím, jak na tom ten Petr proti svému plánu je, protože já jsem v tomhle směru absolutně marná. Radek si jde pro palačinky.
Naše kobylky klusají nad plán. Sledujeme přímou konkurenci a já s jistým smutkem konstatuju, že tu chybí badblumauské obludárium a že to tu je samej normální člověk. Teda, normální v rámci podmnožiny těch, co jim přijde jako dobrej způsob trávení volného času běhání dokola po čtyřiadvacet hodin (podmnožinou této podmnožiny jsou pak ti, kteří na tom samém okruhu běhají hodin čtyřicet osm).
Při převlíkání Petra do jinýho trika, kdy se nám to nejdřív se Zbyňkem a pak s Radkem povede tak, že Petr nemusí vůbec zastavit, jen přejde do rychlýho kroku, Radek konstatuje, že je to docela jak v kuchařský soutěži. "Honem do spíže! Droždí beru! Máš mouku? Mám!!" 
Chlapci se tímto stávají droždím. 
Hodiny plynou a vzdálenost, kterou urazili, uspokojivě kyne. Jirka se dostává před Petra a naprosto stabilně běží dál a dál. Radek prokládá palačinky místní selekcí buchet. Jednomyslně se shodujeme, že ta medovníková s náplní by tuhle pečicí soutěž suverénně vyhrála.
Objevují se obvyklý problémy - někdo má pocit, že mu chybí kolo, někoho něco bolí, někomu dochází, někoho trápí břicho, jsme na řešení tři, a kdyby se udělovala cena za nejlepší problem solvery, museli bysme ji dostat my, jinak by to prostě bylo cinklý jak letošní Eurovize.
Všechno se v rámci možností totiž daří utřepat a já musím říct, že když neleží všechna odpovědnost jenom na vás a máte k ruce další lidi, kteří vám můžou pomoct a poradit nebo dojít něco vyřešit za vás, je to o poznání snazší. 
Radek jí palačinku.

Sobota/neděle noc a ráno - Zmrzlý slzy a čáry máry rekordy
Postupně se snese noc. Kolem sedmý večerní má Petr zhruba desetiminutový náskok na plán a u Jirky začínají kluci mluvit o tom, že když vydrží, mohl by jít na český rekord. Ten držel od MS v Albi v roce 2019 Ondra Velička s 265,646 km. Kurva, Jiřine, makej, koníčku, říkám si pokaždý, když kolem elegantně proběhne tempem, který momentálně neudržím ani na deset kiláků. 
V čele startovního pole se drží Polák Melounek (tahle přezdívka, mimochodem, není naše, tak mu říkají místní!). Vysoký kluk s copánkem a růžovými tejpy. Jede, jako kdyby fakt sakra dobře namazal. Predikuju mu (chybně), že musí zkapat. Takových Melounků jsem už viděla... No, neviděla. Za ním zeje propast, kterou by nepřekonal ani Gandalf. Jirka se propracovává vzhůru. V cestě mu stojí Červenotrencle, Šmatla a Srb (dvě jsou přezdívky, jedno je fakt, můžete hádat). Před Petra se propracovává vedoucí Polka. Všechny tři první holky běží nádherně. (Mrchy. Vůbec jim nezávidím. A od tý doby ani jednou.) Ochlazuje se.
Po půlnoci Martin zahlásí, že jde teda spát. Za stanem se stočí do spacáku a jako obří housenka zůstane v záhonku až do rána. Nechápu, jak v tom bordelu a smradu může spát. Může. Na tenhle level drsnosti se nikdy nedostanu.
My spát nejdeme, my budeme pařit až do rána! 
Radek jí palačinku. 
Noc se mi slejvá ještě víc než den. Nejsem schopná si srovnat, co bylo před čím.
Začínám se klepat. Narcius a Napoli, naše fialová dostihová stáj, nejlepší, jakou v týhle hře můžete mít, kluše dál. Na rozdíl od nich já přípravu na tenhle závod těžce podcenila. Teplota klesá na pět stupňů a zatvrzele se tam drží. Radek mi půjčuje svůj spacák s ještěrkou, jsem mu nesmírně vděčná, být tam sama, už mi touhle dobou kanou slzičky sebelítosti a mění se na tvářích v palčivé ledové krystalky... Takhle obstarám Petra, zamotám se do spacáku, co stihl mezitím vychladnout, sednu si, pocitově minutu sedím a už zase vyskakuju, protože už je tady zas!
"Začíná mi docházet. Udělej něco," informuje mě poněkolikáté Petr, který je hluboko po půlnoci zalezlý pěkně v nitru pain cave a kutá a kutá a kutá. Vidím na něm, jak strašně to bolí. Vím, že trpí. Umím si tak trochu představit, jak moc. Přijdu si zoufale bezmocná. Tak co ještě zkusit? "Neboj, budu čarovat!" slibuju mu. Vracím se do stanu a zkouším kde co. S Radkovou pomocí do sebe nacpe nějaký brambory, pozdějc i kus palačinky. A Narcius běží a běží a běží. Jak by mohl neběžet? Na blbý koně já totiž zásadně nesázím.
"Jirko, makéééj!" řveme co osm minut. V určitý fázi noci Radek svému koníkovi nakázal, aby se držel Melounka a Napoli poslechl. Nechápeme jak, ale Jirka ještě zrychlil a s vedoucím mužem krouží snad hodiny. Je to neuvěřitelný spektákl. "Jak se ti to povedlo?" ptala jsem se po závodu. "No, Radek řekl, že se ho mám držet, tak jsem se ho držel." - "A když pak zrychlil?" - "Tak jsem zrychlil taky." Takhle jednoduchý to je. 
Zbyněk odchází na hotel, aby se na zítřek vyspal, ale dlouho do noci posílá tabulky s výpočty časů. Jsem mu za to nesmírně vděčná, já mám už problém odpočítat i čtyři odměrky sponseru. Začínám mít slušně vymleto. A nejsem jediná. Jirka běží jako stroj. Na jeho obličeji není absolutně poznat, co se děje vevnitř. "Podle mě Jirka není doma," dumám. "Ale domeček běží dál, to je hlavní!" 
Radek jí palačinku, já mrznu, Jára počítá mezičasy.
Propracováváme se nocí. Čím víc čas postupuje, tím těžší je vymyslet něco, co by Petra udrželo v chodu a zároveň ho to nepřeklopilo do nějakýho průseru. Co tam ještě poslat, aby motor pracoval dál? A co už bude moc? Náskok pomalinku ubývá - tak pomalinku, že nepřestávám věřit, že si ten svůj velký, 250kilometrový sen konečně po zásluze splní. Odmítám akceptovat, že by z toho byl "jen" pěkný osobák. Ne. Ne a ne a ne. Nebolet mě ty moje dementní kolena, ještě bych si na just dupla. Běží po tenoučkém laně nataženém nad propastí hořkého zklamání. Co když to budu já, kdo ho z něj strčí dolů? Co když mu to poseru? 
Ve stanovým městečku, který vyrostlo kolem cesty na louce, panuje ticho. Spousta závodníků polykající hutný koláč 48hodinovky šla spát stejně jako supportéři. Část závodníků na 24hodin si chtě nechtě musela sednout nebo lehnout. Chodím pro láhve, který kluci odhazují do krabice na opačné straně louky. Chodím pro čaj a kafe a palačinky a do kadibudky a noc nebere konce.
A pak zbývají čtyři hodiny. Je strašná zima. Je to dlouhý a zároveň to strašlivě rychle utíká. Čtyřiadvacetihodinový paradox. Už zase v bublině. Už zase ten pocit, že jsem se ocitla v alternativní realitě. Že můj normální život žije někdo jiný. Že já budu už napořád ulepenýma zmrzlýma prstama míchat pití. "Fakt mi fest dochází." Oukej, tak buď anebo. Sahám po bílým maurtenu, který jsem měla zakázaný, protože v tréninku Petrovi nesedl. Buď to zabere a bude to lepší, anebo to nezabere a pak je to ale stejně jedno, proč to nevyjde. Lano nad propastí se houpe.
Nebe světlá. Blíží se úsvit. Blíží se konec. 
A koníci běží a běží a běží.

To, co kluci dokázali, stojí člověka strašný úsilí. Ono to vypadá strašně jednoduše a vlastně snadně. Ale není. Vážně není. Jsem přesvědčená, že každý sebepřekonání člověka trochu změní. Výprava do mikrosvěta 24hodinovky nevyhnutelně odkryje charaktery všech členů družiny. 

Dvě hodiny.
"Vydrž, krásně deš, máš na to a moc dobře to víš!!!"
"Jirko, bombáá! Mazéééc! Makéééj!"
"Poď, poď, poď, to dáš!"
"Makej makej makej!!!"
Tak kolik?
Kolik ještě?
Kolik to bude?

Hodina.
Strašně bych si přála vědět, co se člověku odehrává v hlavě, když už ví. Když ví, že tentokrát se všechno protnulo, že "má dáti-dal" je v absolutní rovnováze. Že je to doma. Je to jako oko bouře? Nebo uvnitř naopak všechno zuří? Já to nikdy nepoznám, protože takhle dobrá prostě nikdy nebudu, ale mám to obrovské, obrovské štěstí stát na okraji té bouře a sledovat kamarády, kteří to dokázali. Kteří zase, znovu, dokázali, že některý hranice si kreslíme sami, že žádný skleněný strop není přidělaný napevno, že limity jsou tu od toho, abychom je prolamovali.

Pět minut. 

Pět minut do konce a my už to víme - Petr si domů odveze to, pro co přijel. To, kvůli čemu dřel. A s Petrem povezeme domů i novýho českýho rekordmana v běhu na dvacet čtyři hodin.
radost
Jdeme s Járou Petrovi naproti. Jsem vděčná, že tam nejsem sama a že mi pomůže, až - jestli - se mu zase udělá blbě.
A pak se ozve siréna a je konec.

Narcius - 250,843 km // Napoli - 267,109 km

Radek na šéfa závodu: "Však jsem ti říkal, že ti přivezu šampiony!" 

Vedeme Petra do cíle, kde už sedí Jirka. Postupně se u modrého stanu sejdeme všichni. 
A já to tam balím a koukám na ně. Na kluky, který jsou na první pohled úplně stejný jako vy nebo já. Choděj do práce, maj rodiny, obyčejný starosti, normální povinnosti. Nakupujou, utahujou kapající kohoutky, řešej blbý známky dětí. A pak, když na to přijde, dokážou něco absolutně fenomenálního. Prostě proto, že chtěli a chtěli sakra moc. Tak moc, že jim to za to všechno stálo.

Naskládáme všechno do auta, strčíme do něj i fialovozelenýho Petra a Jirku, který se začíná klepat, a jedeme se do nedaleký školy umejt, abychom se v autě vyhřátým květnovým sluníčkem vzájemně neusmrděli. 
A pak už jen zafandit Zbynďovi aspoň jednou na stovce (a bez rozloučení odjet, jsme to ale kamarádi - omluvou budiž, že čtyři úplně vyhrabaný hlavy nedaj dohromady ani jednu plně funkční) a počkat na vyhlášení.
Během něj do mě dloube nějaká polská důchodkyně. Jsem z ní ve strašným nervu, jednak jí vůbec nerozumím a druhak na mě sahá. Cizí člověk na mě nemá co sahat. "Radku! Udělej s ní něco! Ať na mě nešahá!!" málem se rozbrečím. I tohle s váma udělá čtyřiadvacet hodin na nohou a ve střehu.
A pak tleskáme a koukáme, jak kluci dostávají poháry a ceny a Jirka navíc zlotý šek a svítícího LED jelena, kterýho mu budu závidět až do konce svých dní.

A pak se fotíme na tablo vysoké školy ultramaratonské. 
A pak jdeme k autu a jedeme domů.
Opírám si hlavu o rozpálený okýnko a snažím se zpracovat, čeho jsem to byla právě svědkem, a nejde mi to.
U Pardubic předáme rekordmana a dostaneme od Zuzky nádherný perníkový medaile.
Doma se najím, před osmou hodinou upadnu do komatu a s trhnutím se vzbudím ve čtvrt na sedm. Nechápu, kde to jsem a co se to stalo.
Teleport do reality proběhl úspěšně. Všichni přežili.
Jirka včera zvládl dokonce i lekci na duolingu a tudíž nepřišel o 103denní streak. Za mě ji musela udělat Madlenka.
Medaili jsem sežrala a byla výborná.
Nepřečetla jsem ani jednu knihu.
Radek snědl 896 palačinek. Všechny mu chutnaly.
Namíchali jsme skoro sto litrů pití a rozdali tři kila sacharidů.

V Pabianici jsme otevřeli zlatou bránu silničního ultramaratonu. 
Ještě uvidíme, co se z ní vyvalí za démony.

HOŠI, DĚKUJU!!
Všechny postavy v příběhu jsou skutečné a všechno, co je tu popsané, se stalo. 
Nebo já jsem o tom aspoň přesvědčená. 

34 komentářů:

  1. Vážená Jitko, do dnešního dne jsem si myslel, že běžecká literatura nemůže být jiná než pokleslá. A to mám zmapovanou republiku od Sokolova až po Polabskou nížinu. Výjimka je prý někde kousek od Plzně (snad něco jako Záluží u Třemošné?), ale nevím to jistě, ve vašich recenzích jsem tu knihu nenašel, možná je to jen fáma. Nicméně po přečtení vašeho článku měním názor. Skvělá práce. Jakoby ožil duch Barbory Novotné (rodné jméno našeho klenotu Boženky). Mám pocit, jako bych v Pabienici s vámi byl, jakoby zdáli a v mlze slyším vaše povzbuzování, nezištnou pomoc, cítím sounáležitost supporťáků i všech běžců. Děkuji za krásný zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc - a ještě jednou gratuluju! Prokousal ses tím neskutečně, překonal všechny krize, nenechal se otrávit a nakonec jsi zaběhl skvělý výsledek, opravdu ještě jednou veliký klobouk dolů!

      Vymazat
  2. Jitko je úžasný jak si ten den dokázala dostat do slov. Podle mě nesouhlasí jen ty palačinky . Radek měl o 3 víc když si se nekoukala 😆

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) A tomu bych i věřila! Děkuju za slova chvály, za společnost a za velikou pomoc během i po závodu, bylo by to tam bez tebe mnohem těžší.

      Vymazat
  3. To by moh bejt novej žánr. Krásný čtení!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jak jsem stála na krajní čáře a čekala, až na mě dopadne světlo jiných" :-) Děkuju moc! Vidět, jak to taky jde dělat je... velký. Fakt velký.

      Vymazat
  4. Vždycky mě trápilo, že nevím, co podávat, kdyby se u mě náhodou stavil Radek Brunner na večeři. Konečně to vím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nutno říct, že Radek je zjevně vděčný strávník, protože bez ohledu na to, co na občerstvovačce z teplých / studených jídel předložili, Radek se vždycky zaradoval a s chutí to spořádal. Nicméně palačinky s nutellou jsou jistota! :-)

      Vymazat
  5. Úžasné výkony i report, gratulace všem!

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto geniální! Ano, potvrzuju, že takhle přesně to - plus mínus - bylo. Sice jsou dva dny po doběhu a pořád nejsem z bubliny venku, nicméně jedno slibuju: tohle kroužení bylo opravdu naposledy (tedy s jednou výjimkou, ehm). Přijde mi to líto, protože jsme od Kladna 2018 dotáhli týmovou sehranost do úplné dokonalosti a nenapadá mě jediné škobrtnutí, které by teď během závodu nastalo. Mohl jsem jenom běžet, běžet, běžet. Ještě jednou obrovské díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač. Jsem ráda, že jsem ti mohla aspoň trochu - aspoň takhle -pomoct. Bylo krásný být u toho, když se zúročuju tvrdá dřina. Byl to výkon za hranicema představ, kdyby ti někdo před deseti lety řekl, že dokážeš za 24 hodin uběhnout 250 kilometrů, mávl bys mu na taxíka a poslal ho přímo do Bohnic... :-)

      Vymazat
  7. Díky za clanek, mel jsem pocit ze jsem tam s vama :)
    Skvele vykony. Me 10km trva pres hodinu, a nekdo to da za 50min a 24x za sebou. Fakt super vykon, to musi byt sakra vule to chtit dokazat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Bylo to neuvěřitelný - já bych kluky zkraje neuvisela ani okruh! A kdybys ještě viděl, jak krásně běhali i ke konci... A jak neskutečně se rvali ti, co měli nějaký defekt a už to nešlo - jak si pak můžeš sám před sebou obhájit, že nejdeš, protože se ti nechce? Blbě :-) Nesmírně inspirativní záležitost tohle. Nesmírně.

      Vymazat
  8. Gratulujem,skvele napisáne,a skvela partija bežcou a suportu..Bravo,a ja som Slovak zo Srbska😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Veliká gratulace!! Úžasný výkon! Běžel jsi nádherně! Opravdu nádherně!!

      Vymazat
  9. Skvěle zaběhlý závod a stejně tak skvěle sepsaný report. Velká gratulace klukům a velké díky supportu. Za reportáž - bude stačit palec nahoru ? - ne - máš u mne pivo. :) (bez ledu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a to beru :-) (nejdřív nám do piva nabízeli šťávu.. tak to pak ten led ani nepřekvapil (překvapil, kecám))

      Vymazat
  10. Moc pekny, dik za detailni report a fotky!... Sledoval jsem v primem prenosu, fandil a zurive propocitaval... Moc hezky zazitky, evidentne dobrej oddil, na vsech metach:)... Oba vykony jsou pro me jako z jineho vesmiru, o to vetsi mam radost. Velka gratulace vsem! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Kluci předvedli výkon z jiného světa. Bylo to fakt veliký - všechno se to neskutečně protnulo a ve stanu to bylo fakt jak v pitstopu F1! :-)

      Vymazat
  11. Díky Jitko za krásné zprostředkování závodu. Kluci běželi neskutečně, jejich výkony.... prostě nemám slov. A support...., ten měli určitě nezkušenější a nejlepší, jaký se momentálně v našem silničním ultra pohybuje (Protože ty, Ráďa a Jára to je fakt neskutečná týmová síla:-)). Velká gratulace vám všem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za chválu. Kluci byli neuvěřitelní - když si to vezmeš, tak se fakt zastavili akorát na toitoice a jinak běželi a běželi a běželi, to je prostě jiná dimenze běhání. O tempu, v jakým to tam sázeli, ani nemluvě... Krásný to bylo. A pitstop byl perfektní - všichni byli připravený pomoct všem čtyřem koníkům, jak jen to půjde, krása. Fakt.

      Vymazat
  12. Skvělý zápisek, fantastické výkony. Sledoval jsem průběžně výsledky, kluci běželi neskutečně. Díky, Martin M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Kluci předvedli pro mě absolutní strop toho, co můžeš na 24h vidět: veliký odhodlání, veliký boj, veliký výsledek.

      Vymazat
  13. Moc pěkně napsané,měla jsem vlhké oči,děkuji za Jirku a Zuzku ,za podporu a velká gratulace všem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. A upřímně: kdykoliv. Pro mě ultra už dávno není jenom o mým běhání a mých závodech a mých zážitcích - mezi ty nejsilnější patří právě i ty, kdy jsem mohla být kolečkem v soukolí, které vedlo ke splněným snům kamarádů. Z venku jsme banda zpocených magorů, uvnitř je to jiný příběh :-).

      Vymazat
  14. Jitko krásné, moc jsem si čtení užil. To byl úplný státní svátek ultraběhu. Tvoje účast a reporty by na takových akcích měla bát povinná:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jitko, to je zase krásné čtení. Vždy se nejen bavím čtením příběhu, ale i těm přirovnáním např. "Je čas zajít do banky, do který vkládali běh za během, a vybílit účet" - tahle kombinace mě neskutečně baví. Jo a minule k tomu mně ještě bavily parádní videa!
    Gratuluji klukům k neskutečným výkonům!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      (Tady snad video taky bude, až přijdu na to, jak je dostat z toho pitomýho gropro-ího cloudu :-( taková hezká hračka a tak strašně mě zlobí...)

      Vymazat
  16. Už to tady zaznělo. Úžasně napsaný, že člověk má pocit, že je tam s váma! Řval jsem u toho jak želva. Všem moc gratuluju a smekám, jak jste byli sehraný a jak vám to klaplo!!! ÚŽASNÝ!!! V průběhu čtení jsem chtěl začít Radkovi ty palačinky počítat, ale už se mi nechtělo se vracet v textu, takže díky za celkový součet. 🤣🤣🤣

    OdpovědětVymazat
  17. Jitko, jako vždy neskutečně skvěle napsaný a ještě o neskutečných výkonech 👍Sledovala jsem průběžně, ale tvá reportáž je prostě něco víc, než jen aktuálně průběžné výsledky. Takže i když výsledky člověk zná, stejně je napnutý do poslední tečky. A i když si to čte třeba třikrát za sebou. A ne naposledy 😉😄 Ještě jednou díky, za sepsání, a pro mne tak čtení a motivaci 😊 A těším se už teď na další, včetně recenzí knih od tebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, takový krásný slova - moc si toho vážím!

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!