Na závod do kotle, do kotle na závod!!

úterý 5. května 2015

O víkendu se běžel PIM. Podle zpráv v rádiu se závod obešel bez nutnosti zásahu dohlížející policie. T. to okomentoval tím, že běžecký hooligans asi moc neřádí.

což mě přivedlo k myšlence, že bychom měli založit... Běžecký
To by bylo panečku něco. Scházeli bychom se v bočních uličkách po závodech a mlátili bychom se keckama po hlavě. Samozřejmě by tím pádem byli ve výhodě ti, co běhají ve vycpaných botách, protože liskanec takovou bare-x bude bolet rozhodně míň, než když pořádně roztočíte za tkaničku třebas hoky a dobře zamíříte. Nejtvrdší borci by na botech měli celoročně navlečený nesmeky... Škrtili bysme se na kompresních návlekách a házeli po sobě zápalný flašky s naředěnou colou a píchali se ostrýma hranama gelů.
Nesmiřitelné tábory přespolních horalů proti fandům placatého asfaltu, ultramaratonci proti mílařům, milovníci masových městských desítek versus zarytí účastníci zapadlých závodů vysoko v horách. Minimalisti proti maximalistům, vegani proti paleo-žroutům, zarytí plnitelé plánů proti trenýrkovým anarchistům...
Všechnu negativní energii vůči ostatním běžeckým podskupinám, těm moc pomalým, co se cpou dopředu a pak překáží, i těm moc rychlým, co z nich pak máme mindráky, bychom vypustili a postarali se, aby se pěkně nažrali tartanu.
Zásadní naší výhodou by bylo, že bychom s největší pravděpodobností utekli zasahující pořádkové policii. Ta by v důsledku rozšíření běžeckých ultras musela zavést novou specializovanou složku běžecké policie oděné do černých elasťáků a funkčního trika na zip ke krku se žlutým nápisem POLICIE. (Samozřejmě by měla ty nejdebilnější boty, a proto by byl vždycky důvod je zmlátit.)
Naším jediným pravidlem by bylo: "Nikdy nepřestaň běhat!" Dlouhé pauzy v tréninku z pouhého rozmaru by vedly k vyloučení z běžeckých ultras, stejně jako příliš častá migrace mezi jednotlivými frakcemi, protože nikdo přeci nemůže jeden rok milovat hory a druhej běhat WRP! Jasný?!
Blesk by měl o čem psát a Dusík o čem žvanit ve studiu.
No nebude to boží? A pořádnou bitku pak spláchneme ionťákem a nealkopivem!

16 komentářů:

  1. ...a večer bychom si to všichni olajkovali na garminu :-)
    R.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem si představil souseda policajta co věčně sedí před domem s pivem, jak mě nahání v elasťákách a funkčním triku (má otylost 3. stupně) a málem jsem spadl ze židle. Ty máš teda fantazii!
    pěkný den, Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Jo jo, tak pár takových "Wiggumů", který by se ve stejnokroji běžecké policie obzvlášť vyjímali, znám :-D

      Vymazat
  4. Tys mě dostala :-))) Jdu do toho! :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně slovo do pranice! (A to doslovně!!) ;-)

      Vymazat
  5. Ne ne já násilí v řadách běžců budu bojkotovat a budu strkat květiny do ústí plastových lahví.. Fajnový spisek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Už jen tak představa... To budou fotky! Novináři si na nás namastí pomyslné kapsy :-D

      Vymazat
  6. Výborný! Ještě to celé politicky zastřešit a vytvořit dvě nesmiřitelné extrémistické politické frakce: ultralevičáci a ultrapravičáci. tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdeže, my budeme striktně apolitičtí a zůstaně jen u těch kecek a gelů :-D

      Vymazat
  7. Ahoj Jitko,
    dost jsem se zasmála při představě policajtů v elasťákách... :D No, možná je to spíš k pláči... :D
    Prosím Tě, mám pár dotazů vztahujících se ke kočárku B.O.B. Utility Sport. Za měsíc mi ho ségra doveze z Německa. Jsem strašně nedočkavá (zkoušela jsem v terénu běhat s normálním kočárkem a slovy herce Krobota v Účastnících zájezdu "se to fakt nedá"), ale zároveň mě napadá spousta otázek. Pláštěnku přímo pro tenhle kočárek mám, ale jak je to s nějakou "mucholapkou"? Chci říct, pasuje na to klasická síťka na jinou značku nebo typ kočárku, nebo si musím koupit přímo tu jejich, aby mi mouchy a komáři nesežrali dítě zaživa? :D A můžu se zeptat, do čeho strojíš nebo soukáš dítě do kočárku v tomhle období "ani teplo ani zima"? A hlavně, co pak, až se ochladí? Přiznám se, že se mi nechce ještě dokupovat ten jejich nánožník (nebo fusak nebo co to je), ale zároveň nevím, jestli do kočárku bude pasovat jakýkoliv 5ti bodový fusak? A co až přijdou mrazy? Teda ne že bych se chystala běhat v minus deseti, ale přeci jen, kočárek je celý jakoby odkrytý... jak to, prosím Tě, řešíš Ty?
    Předem se všem omlouvám za to, že tak dlouhý dotaz píšu sem, ale nenašla jsem na Tebe nikde e-mail. A zároveň prosím ostatní, kteří s kočárkem mají zkušenosti, aby klidně přidali své postřehy...
    Děkuju za odpovědi a ať Ti to běhá (Tvoje vzdálenosti jsou pro mě v dobrém science-fiction...)

    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :-) zbytek tady: http://mamavbehu.blogspot.cz/2015/05/bob-pro-baru-samozrejme-nejen-pro-ni.html ;-)

      Vymazat
  8. Díky za denní porci smíchu :-) pobavilo! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda ;-) (přiznávám, že jsem tím narcisticky bavila sebe samu celý včerejšek ;-)

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!