Už máte svou běžeckou selfie?

úterý 6. května 2014

Jako správný facebookový ignorant (na což jsem náležitě pyšná, jak jsem už určitě několikráte zdůrazňovala) jsem ještě nedávno vůbec netušila, že se těm fotkám, kterých je na internetu všude možně čím dál víc, dokonce i nějak speciálně říká. Však víte, jaké myslím. Ty, které fotografovaný objekt evidentně vytvořil sám, drží při nich mobil v takovém úhlu, aby měl větší oči a hubenější všechno ostatní, pokud možno v případě dívek a žen ještě pseudosvůdně (tak to teda alespoň působí na mě) špulí rtíky a ve finále to prožene nějakým tím filtrem, aby se, pokud možno rozmazaly nedostatky a podtrhly klady. Nedávno se objevil na netu dokonce článek o chlapci, který se pokusil spáchat sebevraždu poté, co si uvědomil, že nikdy nevyfotí dokonalou fotku sebe sama. Aneb selfie.
Lidi se v té své sdílecí mánii dostali už tak daleko, že nejen, že potřebují informovat o všem, co dělají, kde to dělají a jak to dělají. Je nutné to doprovodit i fotkou sebe sama. Jistě, jakožto osoba participující se sem tam na nějaké té řekněme "specializované" sociální síti/diskusním fóru a veřejně ventilující svoje názory k téhle potřebu-sdílet-pociťující skupině taky patřím, ale... nedávno jsem na jednom z oněch podivných (dobře, mateřských) diskusních portálů narazila na fotky paní, která začíná běhat a při každým výběhu se vyfotí. A není jediná. Páni. Zeptala jsem se googlu a zjistila, že lidí, kteří se fotí při běhu a pak svoje fotky dávají na internet je hodně. Víc než hodně. Jsou jich mraky!
Co k tomu lidi vede? Narcismus? Důkaz místo slibů? Tak si tak v duchu moralizuju a rozjímám, abych si uvědomila, že podobných fotek vlastně taky pár mám - s novou bundou, botama, velmurem, s omrzlýma řasama, protože mi to přišlo vtipný, s otlučenýma kolenama a černýma nehtama a došlo mi, že jsem JEDNA Z NICH! A sakra.


13 komentářů:

  1. Jé, já jsem OUT. Ještě žádnou běžeckou selfie nemám... Asi se budu muset polepšit. :-D A nebo uděláme challenge o nejbláznivější běžeckou selfie?

    OdpovědětVymazat
  2. ...no myslím, že fotit se při nebo po běhu je ještě dobrý, ale zkus si to googlu zadat třeba bathroom selfies ...to je hnus velebnosti :-) ... a toilet selfies jsme radši ani nezkoušel....:-)

    ...už stříháš metr ?

    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Kam ten svět spěje, co? ... A nestříhám, ale asi brzy začnu - už jsem se dostala do fáze: ať už je proboha konec, tohle že mám vydržet ještě dýl jak měsíc? Zároveň je pravda, že být všechno normální, v pořádku a tak, jak jsem si myslela, že to bude a mělo být, asi bych už nervózně odpočítávala. Takhle je to většinou opravdu jen ráno-večer, další den za námi, další den, který jsme ustáli...

      Vymazat
    2. Za to podekuj Prirode: Faze "Netesim se na to, az se to veliky mimino bude protahovat malou dirkou!" byla vystridana fazi: "Uz aby bylo venku a je mi jedno jak!" - jinak bys neodrodila :-)).

      Vymazat
    3. Víš, že tentokrát se bojím akorát tak toho, že nebudu mít takový štěstí a doktoři budou mít tendence zasahovat víc, než bude nezbytně nutný? Poprvý mě v týhle fázi hodně uklidnila dula, teď se na velký finále těším - a jen doufám, že bude všechno ok a že i druhý porod bude stejně pozitivní a silný zážitek jako ten první.

      Vymazat
  3. Tak myslím, že někteří mají i běžeckou ..má to nějakej spešl název když je to selfie jako video ?
    A jinak jeto prezentace jako každá jiná ne ? V čem se to liší od blogu ??? ;-)
    MichalF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že blogování je exhibicionismus (myslím, že to výše i píšu). Mě jen fascinuje ta potřeba fotit se při běhu... nebo - jak podotkl Richard - třeba na záchodě, ve vaně, v koupelně, v obýváku, s kámošema, nahý, s jídlem, po jídle, před a po... a pak to vystavovat na internetu a netrpělivě čekat, až mi to někdo okomentuje nebo mi dá aspoň palec nahoru... Navíc neběhám (a vzhledem k tuberáckýmu kašli a pocitu zdechajícího vorvaně už ani nohama netočím či venku o holích se nešourám), ale grafomana ze mě devátý měsíc nevyhnal, tak o něčem psát musím ;-)

      Vymazat
  4. :) ja bych se inspiroval navodem jak na profilovky..:)

    http://youtu.be/dt6_g1MlJgQ

    Myslim, ze by se dal pouzit i pro bezce..:).. At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, pěkně mě pobavil :) Ale musím říct, že my Češi jsme, co se týče selfies, ještě pěkní amatéři. Zúčastnila jsem se maratonu na Taiwanu a tam to teprv byla selfie přehlídka - asiati se neustále fotili před, po i během závodu. Když jsem běžela, viděla jsem desítky taiwanců, jak najednou během trati zastaví, vytáhnou obří telefon a začnou fotit sami sebe... Přišlo mi to vtipné, ale abych zapadla, tak jsem si těsně po doběhu taky jedno selfíčko udělala :D

    OdpovědětVymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!