Konečně kniha o běhání, kterou stojí za to si přečíst

pátek 31. března 2017

 K recenznímu výtisku prvotiny biochemika Aleše Dvořáka jsem přistupovala se směsí skepse a nadšení. Mix emocí mi vydržel po celou dobu, nakonec ale převážilo nadšení.

Kdyby byla Bridget Jonesová muž a běhala by, její deník by nejspíš vypadal podobně jako nová kniha Aleše Dvořáka Z hospody na maraton. Stejně jako fiktivní hrdinka britské spisovatelky Helen Fieldingové má třicetiletý Aleš kladný vztah k alkoholu, bojuje s nějakým tím kilem navíc a svou cestu do prvního maratonského cíle podává s nadhledem a osvěžujícím (sebe)ironickým humorem. Svůj běžecký deníček navíc prokládá tvrdými fakty a směs osobních zážitků a prožitků a vědeckých informací velmi dobře funguje. Můžeme se radovat: Konečně je tu po dlouhé době kniha o běhání, která přináší něco nového... Pro POKRAČOVÁNÍ recenze na webu BezvaBěhu - KLIK SEM

Z hospody na maraton je po osobní běžecké stránce především knihou od začátečníka pro začátečníky, v odborných pasážích se nicméně podle mého názoru dozví spoustu nového i ostřílený (ultra)maratonec. A už kvůli tomu stojí za to si ji přečíst.

4 komentáře:

  1. no vida, konečně kniha pro nás! Prozradíš mi, jak je to s tím pivem, anebo to musím přečíst celý? P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Prozradím, ale až se uvidíme! (Musím otestovat tu čelovku) To by si to pak nikdo nekoupil... ;-)

      Vymazat
  2. Já si ji koupila na tve doporučení 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, ta zodpovědnost - snad mě s ní příště neutlučeš! :-)

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!