Time to Say Goodbye...

úterý 17. listopadu 2015

...zpíval v hitu roku 1997 slepý operní pěvec Adrea Bocelli v duetu se Sarah Brightman
U mě nadešel čas rozloučit se s mýma prvníma vyloženě trailovýma botama. Už od Kaiseru stojí alloutpeaky na balkoně a já ještě nenašla sílu je hodit do popelnice. Nejdřív jsem je tam odložila, protože děsně, ale fakt děsně po tý cestě v pytli smrti smrděly. Jsou sešlapaný a děravý a prodřený (byť jsme spolu naběhaly jen 1300 kilometrů a člověk by od bot, co stojí skoro tři a půl tisíce, teda čekal větší výdrž) a já je miluju ještě víc, než když jsme se viděly poprvé.
Začínám sentimentálnět. Ráno jsem propadla hysterii, když jsem nemohla najít buff z WS100, který mi Dvanáctka vloni v létě daroval jako motivační záležitost, abych nezapomínala, proč to všechno dělám. Je to takový můj token, který u sebe nosím, abych opravdu nezapomněla.
Jsou prostě věci, se kterými se mi loučí blbě a pak takové, s nimiž se mi loučit nechce ani náhodou. Na druhou stranu jsem se bez sebemenšího zaváhání rozloučila s některými svými běžeckými sny. Po postupně narůstající intenzitě negativní komentářů na adresu Silvy Norticy, je to tamější stovka. Nepotáhnu se do Novohradských hor, aby mě pak štval přístup organizátorů. Na to je podobných podniků už příliš široký výběr a já těch možností něco podobného ročně absolvovat budu mít minimálně. Zvyšující se masovost a počet bodů nutných k tomu, abyste se mohli vůbec do losování o místo na UTMB vhodit, mi je a priori proti srsti. Už těch 650 lidí, co běželo Kaiser, bylo dost, jak to asi musí vypadat, když na horský stezky vyrazí 4500 (nebo kolik jich je) natěšených nadšenců? Jestli se mi někdy podaří dopracovat se do fáze, kdy bych měla odvahu si na nějakou stomílovku v horách troufnout, tam to nebude. Nebo aspoň hned ne.
V síni ovšem taktéž sráti nehodlám a sny a plány mám nadále dostatečně divoké, aby si mohla široká veřejnost ťukat na čelo.

Třeba tenhle:

17 komentářů:

  1. Neťukám si na čelo ale přeju ať Ti to vyjde!Zdeněk Strouhal.

    OdpovědětVymazat
  2. Huta huta na Mamutaaaaa! To klapne, to klapne, to musí, musí :-) pěsti držim!

    OdpovědětVymazat
  3. :) drzim palce! Vypada to moc hezky!!
    Tak snum vztric! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, vypadá to nádherně... jen furt přemýšlím, jestli to není moc velké sousto a jestli je dobrý nápad chtít absolvovat první stovku hned ve velehorách... jestli by nebylo rozumnější zkusit něco placatějšího doma...

      Vymazat
  4. Na čelo si neťukám. Naopak držím palce :-) A velké sousto to asi je, ale proč si klást malé cíle? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) Přesně tak... (možná proto, že u těch menších je vyšší šance na přežití :-D)

      Vymazat
  5. Jj, takze apartmanek - treba petku? V. ti urcite rada pri pristi prilezitosti povi, jak jsem si pro jedny sesmajdany smradlavky po ritualnim vyhozeni dokonce dosla zase do kontejneru... stara laska holt nekdy pachne, ale nerezavi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se zasnila... Kéž by! Ale zatím to nechme jako velký sen a když ne 2016, tak třeba 2017, 2018, 2019... ;-)

      Vymazat
  6. A ne že zase půjdeš nalehko a bez bundy :-)
    MichalF

    OdpovědětVymazat
  7. Ta pila, má tak krásnej profil, až se mi motá hlava! Ale jinak krásná volba! Přeju štěstí v závodě a hodně zdraví do přípravy - předpokládám, že to budou hodně "nastavované svahy" kolem přehrady! :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Jo jo, nahoru, dolů, nahoru, dolů, nahoru... ;-) Ať žije běžecká meditace!

      Vymazat
  8. GGUT jako prvni stovka neni uplne spravna volba. Ten zavod je tak tezkej, ze to prekvapilo i poradatele...:) ale je kraaaasnej...http://aloiskuna.blogspot.cz/2015/07/grossglockner-ultratrail-gavod-co-me.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář! A co bys mi doporučil? :-) (jakmile bude chvilinka, určitě si tvůj zážitek přečtu ;-)

      Vymazat
    2. to byl zatim muj jedinej zavod v alpach, takze na tanhle dotaz by ti lip odpovedel napr Sam Straka...:) btw na rok 2016 mám zaplacene startovne na Hochkonig man :)

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!