Oh, happy days

pátek 25. září 2015

Začala nám školka a se školkou nám začaly radosti v podobě volnějších dní a školkových bacilů. Školkový bacil je pěknej prevít a každý, kdo s ním přišel do styku, mi to potvrdí. Objevuje se podobně zvaně jako strýček Pepin a zůstává taktéž obdobně dlouho. Ten, kdo ho dotáhne, se z toho (alespoň u nás) vylíže nejrychleji a zbytek tlupy si ho pak vesele předává.

Ráno před Barokem bylo jasný, že je to tady: sezóna babího léta a školkových bacilů začala. Další týden jsem bruslila na hraně, abych se v sobotu dorazila a další čtyři (čtyři!!!) dny nevyběhla, protože jsem prostě nebyla absolutně schopná. V zásadě ničeho. Natož běhu. Měla jsem pocit, že mi v hlavě roste druhá hlava, podstatně větší, než ta první a usilovně si snaží prorazit cestu ven. Ve čtvrtek ráno nula naběhaných kilometrů, T. služebně v Irsku a já s deadlinem na odevzdání čehosi, co zdaleka nemá podobu, v níž bych byla ochotná pustit to z ruky. Přijela babička. A já místo, abych zasedla ke klávesnici, jsem obula kecky a jala se molitanovou hlavu venčit.

Znáte ty pohádky, ve kterých se vše zlé nakonec v dobré obrátí? Kdy všechno vypadá černě a ve finále je to maximálně bledě šedé? Tak víte, o čem budu psát.

Mně bílou do černé zaručeně dokážou přidat:
1. Běžecký kamarádi, za kterými se vypravím přes půl Prahy, který vždycky ráda vidím, který jsou tak hodný, že mi půjčí svoje hole, abych si je kvůli jednomu závodu nemusela kupovat a který mají tak fantastický dveře, že okamžitě lituju volby oboru, protože přesně u takových pánů profesorů bych chtěla ten svůj opus magnum psát.
Domů jsem poprvý v životě běžela s hůlkama na batohu. Přišla jsem si docela jako Xavier Thévenard (kdybych ho nesla na zádech místo těch holí, nemohli by na mě lidi koukat vyjevenějc). Pak jsem sice z fotek konstatovala, že jsem si je dala úplně blbě a není tudíž divu, že mám otlačenou pravou část zad, ale nevadí, to se doladí! Ještě je čas. Moc ho není, ale ještě je.

2. Nedělní dlouhý, na který vám jiný kamarád bez otálení kývne a vy najednou běžíte s bronzovým medailistou z dánské stomílovky, s někým, kdo dostal za to, že běžel děsně daleko fakt rychle dokonce i peníze a dvě a půl hodiny uběhnou, ani nevíte jak. Poslouchání úžasnýho povídání o stomílovce a probíhání pražskými favelas. Parádní exkurze po odvrácené tváři stověžaté matičky pod heslem: už vím, kam se přestěhoval Karlín, co měl temnou duši.

Kdybyste si chtěli přečíst, jak takový běh Dánskem vypadá, můžete v medailistově podání TADY, a od dalších účastníků zájezdu TADY a TADY. A protože jeden pohled může říct víc než sto slov, dodávám video kamaráda Pavla (toho, co mi dělal garde na konci JUTu):

3. Hodinový výběh s Radkem Brunnerem - že je to blbost? Ale kdeže. Navíc ho můžete absolvovat taky - stačí, když si rozhovor s ním stáhnete (TADY) a pustíte do sluchátek. Věřte mi, stojí za to. Je to veliká dávka pohody a běžeckýho optimismu, kdy jsem až po hodině zpátky u auta zjistila, že se rozpršelo.
Objemově ten týden rozhodně zázračný nebyl, ale tak jako v pohádkách, i mně ty moje tři sudičky nakonec ke štěstí (aspoň malýmu, běžeckýmu) nakonec pomohly. Díky vám za to! (Psi štěkají, ale karavana jde dál...)

A protože jsem konečně po 15 měsících K. odstavila, můžu začít znovu holdovat truňku, což se je projevuje všelijak, třeba tak, že po večerech místo práce píšu básně (a kdybyste si je chtěli přečíst, můžete TADY).

15 komentářů:

  1. Tak to jsou fakt happy days :-) A ty dveře jsou úplně bomba :-D Na jaký obor že se to mám přihlásit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ať na sebe pan présor práskne kdyžtak sám, každopádně bys to k němu měla profesně rozhodně blíž než já :-)

      Vymazat
  2. Školkový bacily jsou pěkný svině, o tom něco vím :-) V září se jim daří stejně dobře jako v únoru. Jo a k neděli, já si myslím, že je pro každého užitečné se proběhnout i po periferiích, tam je teprve člověk uprostřed (drsné) reality. Mohli bychom třeba uspořádat charitativní a zároveň poznávací Prague Slums Marathon (PSM místo PIM) :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PSM má příliš blízko k PMS, než aby se mi to chtělo riskovat :-) Ono běhat takový Žizkov by taky nebylo od věci - sem tam dívka, co umí hulahop a k tomu kopečky... ;-) ;-) Těším se na realizaci Piva Krč(á)kem! :-)

      Vymazat
  3. To sou jednoznacne kvalitni zazitkove, cili jen dal a houst. Jinak hole koukam uz mas, takze vzhledem k tem 30ti centakum prasanu nad nama uz jenom sneznice (slza v oku a vzpominka na Stina) a ty mame nastesti v garazi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, si děláš srandu, viď že jo? Jestli ne, tak přede mnou poběžíš s lopatou a budeš mi odhazovat cestu, jo? ;-) ;-) Madlenka ti dneska nakreslila obrázek - je tam váš barák a hory kolem a taky kudy pojedeme, těší se snad víc než já - byť bych nevěřila, že je to možný!

      Vymazat
  4. Jsem rad, ze moje dvere jsou tak popularni..:)
    Musim jeste udelat "update" seznamu mist kde jsem k nalezeni.. s jednoduchym radkem.. "Nekde beham.. pribehnu asi pozdeji:)"..
    Nicmene by me asi prozradilo i citlive zvolene cislo kancelare (312).. Ja jsem holt na ta stastna cisla.. MSF! At nam to beha a tobe utika na zavode! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) nebo přidat trasy - "Tady běhám, můžete se přidat!" :-)
      Pro ostatní: a to jsou JENOM dveře - kdybyste viděli, co je vevnitř! :-D

      Vymazat
  5. Holka kam ty na ty skvělý odkazy chodíš :-) školkový bacily to jsou mrchy, někdy se leknou ledový vody, ale jinak jako vždy skvělý čtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty nejlepší blogy ;-) Kdyby ti to vadilo, samozřejmě smáznu! (díky ;-)

      Vymazat
  6. Dekuju za tip, dneska jsem si taky zabehala s Radkem a bylo to super:)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné a ty básně .. to je moc povedené. :)
    děkuji a odkazy :)
    budu ti držet palce a ať ti to běží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!! Těším se, bojím se... co ti budu povídat :-)

      Vymazat
  8. Jee, dik za odkaz na rozhovor s Radkem! Parada!

    Pustila jsem si ho "jakoze" na usnuti, ale misto toho, abych usla, tak jsem zacala planovat, kam jdu behat a mela jsem sto chuti vstat, obout se a HNED vybehnout (byli dve rano :).

    OdpovědětVymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!