Poprvé první

úterý 18. června 2013

Před víkendem jsem zjistila, že nedělní Běh Milíčovským hájem není v neděli, ale v sobotu. To nám to ale pěkně začíná. V pátek jsem ještě v jedenáct psala Deni, že to vidím bledě, že s ní budu nejspíš držet basu a nikam nepůjdu. S Madlenkou jsme strávili celý odpoledne na Letný, cestou domů samozřejmě odpadla pět minut před barákem a, jak se dalo tím pádem čekat, usnul až a po půl jedenáctý. Já tím pádem nestihla vymezenou porci práce, takže se mi přelila na sobotu, kdy navíc měla dorazit moje fyzioterapeutka na hodinu ar. Celkově prostě konstelace nefandila závodu startujícímu zhruba v době, kdy Madlenka chodívá spát (a usíná jen u mě na ruce)... 
Nakonec se to ale všechno zvládlo, pozdější večerka znamenala i pozdější vstávání a tím pádem i posunutí obědovýho spaní a já mohla vyrazit. Na start jsem si to chtěla inteligentně zkrátit přes les, což vedlo akorát tak k tomu, že jsem se lehce ztratila, brodila se bahnem a nadávala si, že jsem cvok, že jsem chtěla přece lehce klusat a ne se vyflusat cestou na start! Nakonec jsem zjistila, že prezence a start je vedle oblázkovýho hřiště, kde jsme nedávno byly s Deni s dětma a kolem kterýho běhám(e), takže jsem naprosto zbytečně absolvovala brození močály... no nic. Nevadí. 
Kromě Pavla jsem nikoho z chystajících se borců a borkyň neznala, sice jsem podle fotek z DM identifikovala Michala B. a Honzu D., ale bylo mi hloupý se k nim nějak vehementně hlásit. Tak jsem si říkala, že sama už takhle nikam nepůjdu, tohle postávání před startem mi nedělá dobře. V půlu nás pořadatelé odmávli a vyrazilo se. Bahno bylo, ale žádný beskydský bahenní zábaly se nekonaly, první kolo dobrý, negativní split mám opět jako krávu, něco s tím budu muset udělat. Jako bonus jsem ve druhým kole zakufrovala (už jsem funěla a automaticky to brala po cestě, kterou běhávám), naštěstí na mě nějaká dobrá duše zavolala a otočila mě i chudáka, kterej mě slepě následoval. Decentně mi to rozhodilo sandál, takže mě pak předběhli ještě dva borci, ale nevadí. Ke konci jsem byla ráda, že trať nemá víc než necelých devět a že se budu moct už brzo, brzičko a ještě dřív napít. 
V cíli jsem opět bezprizorně postávala, děsně nenápadně nakukovala pořadateli do papíru a snažila se zjistit, kolik holek doběhlo před mnou. Nakonec mi jedna slečna na přímý dotaz, jestli byla ona první, vysvětlila, že vůbec neběžela a že první jsem já :-D Takže místo výklusu domů jsem se jala nadšeně obvolávat masy (T. a Deni), že jsem (neuvěřitelné!!!!) vyhrála a že musí T. naložit Máďu a musí pro mě dojet, protože bude vyhlášení a to si nesmí nechat ujít. Přijeli pro mě, vyhlášení sice nestihli, ale nevadí :-). Diplom si vystavím na svou běžeckou nástěnku, poslední podobný jsem dostala před jednadvaceti lety na LDT Hryzely. Radost z něj mám podobnou :-)


12 komentářů:

  1. Poprve prvni = musime tam vsichni. Velka gratulace! V Milicovskym lese jsem driv taky behavala relativne rychle, ze strachu pred uchylama (a vyplatilo se: nikdy jsem tam teda zadnyho nepotkala).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :-) Já si hlavně nadšeně na Honzovým blogu přečetla, že budete na Baroku :-)) Těším se na osobní setkání! (a na mail myslím a už zase mám děsnou sekeru s odpovědí...)

      Vymazat
    2. Super, moc rada porovnam ty nase nespavce s vasim pokladem. Prihlasily jsme se na spolecenskou prochazku s Leonou (= desitku).

      Vymazat
  2. Mela jsi rikat podle klasika.. "Ja trvam na opakovani ceremonialu!" :)
    No to je bozi:).. Super gratulace, ja ziram.. Ty jedes..Jeste jednou super!
    12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-DD Vidíš, to mě nenapadlo, jestli bude příště, tak příště :-D A děkuju!

      Vymazat
  3. Poprvé první se mi taky kdysi podařilo. Bylo to poprvé a naposledy. Tak ať ty u toho poprvé a naposledy nezůstaneš :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tou jednou vlaštovokou, co jaro nedělá, počítám :-) Vůbec jsem to nečekala... ;-)

      Vymazat
    2. prosím tě, cesta je daleká, vůbec nevíš, co tě ještě čeká. Držím palce, ať se daří :o)

      Vymazat
  4. Jitko jsi hvězda. Je vidět, že jak nespíš pořád, tak máš navrch nad závodnicemi, co nespí kvůli vedru. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Sakra a já to brala pořád jako výmluvu... a on by to měl být bonus? Je fakt, že už zaznělo, že to je to prý dobrý trénink na různý ultra a stovky, co startují v noci :-D

      Vymazat
  5. Jitus, ty nas vsechny zahanbujes!:)
    Peres tam ty zavody jeden za dryhym.. Fakt neskutecny...
    No treba ti to nekdy vyjde na nas sraz.. ted verim na Baroko! :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho bohdá nebude, abych já někoho zahanbovala! A sraz vyjde, musí - nejpozdějc Baroko, ale kdyby se udělala třeba nějaká víkendová odpoledne hospoda... ;-) ideálně někde u dětskýho hřiště... hmmmm :-D

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!