Pískej si píseň známou...

středa 22. dubna 2015

...hodně lidí obviňuje Dvanáctku z toho, že jít s ním do hospody znamená odcházet přihlášený minimálně na jedno ultra a natěšený aspoň na dva bláznivý oběhy nějakýho toho (velko)města. Všichni, co jsme si to ochotní připustit, ale víme, jak to ve skutečnosti je. A těm z nás, kdo (jako já, přiznávám) viděli romantickou komedii z poloviny devadesátých let Francouzský polibek, možná vytane na mysl jedna z replik, která v souvislosti s odlákaným přítelem pravila, že nemůžeš ukrást něco, co nechce být ukradeno. Platí totiž, že na ultra se nepřihlásí nikdo, kdo už o ultra (alespoň) nesní. To, že do vás někdo dloubne tím bidlem, co vlastnila vousatá plavčice a kterým odstrkovala spolužáky křečovitě svírající okraj lokálního bazénu až jim klouby na šestiletých ručkách bělely, to je vlastně jen taková pomoc na cestě za Phelpsovskými medailemi.
Dvanáctka ale nedloube, jen když dojde na běh. Jeho pomyslné bidlo (Freuda vraťte laskavě zpátky do knihovny!) sahá i do jiných oblastí. To takhle v pátek odpoledne pohodlně zevlujete, co vám desetiměsíční v prostoru si stoupající, separační úzkostí trpící holčička dovolí, když tu vzejde z opačné strany jednoho z otevřených komunikačních kanálů nápad na článek. A pak další. A do třetice všeho dobrého něco naprosto geniálního. Chechtáte se té představě zbytek odpoledne, večer se marně snažíte klepnout děti o hodinu dřív, abyste měli čas na psaní. Natáhnete na své poměry neskutečně večerku a před půlnocí článek odesíláte.

O čem?
O tom, že běh je všude a dobré rady se povalují vážně u skoro každý cesty. Včetně tý, co se vine kolem zahrádky u Hradce nebo přes Beskydy!

11 komentářů:

  1. Tak hodně lidí říká, že běhá proto aby mohli "žrát" ... pardon "jíst" - což se jistě projevilo ve Vařila myšička kašičku: ...a ten utíkal do komůrky a všechno tam spapal.
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo spíš z občerstvovačky - kdo se courá, musí si nýst vlastní zásoby nebo počkat "do kůmůrky na homolky", čili na občerstvení v cílovém prostoru!

      Vymazat
  2. Prima článek, díky, jen v bodě 8. (Běžela ovečka ....) je ta interpretace asi chybná. Správně je to tak, že mnohem snazší běžet za vodičem disponujícím ženskými tvary. Obzvlášť do prudkého kopce. Nebo se nabízejí i další zajímavé interpretace..
    Moc jsi mě pobavila.
    Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :DD To je ovšem geniální interpretace! Je vidět, že mé mužské já má ještě pořádné rezervy, protože tohle mě nenapadlo!! ;-)

      Vymazat
  3. Jeee, to snad ani nemuzu priznat, ze titulni pisni meho Krizoveho Playlistu (podle instrukci ho do usi poustim jenom tesne pred zhebnutim = v kazdym kopci) je "Kdyz ti nohy uz nejak neslouzi, musis jit jit dal....."

    OdpovědětVymazat
  4. :)... Nase protagonistka, jako budouci skyrunner by si mela take zaradit do playlistu pisen.. "Az na vrcholky hor..." :)..
    Moc vtipne a hezky napsane.. Je videt jsi rozeny spisovatel:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jen jsem na ni mohla zapomenout?! Nicméně je vidět, že antropologické studie táhnou míň než sex, ani běžci se zjevně nedokážou oprostit od nízkých pudů :-D

      Vymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!