Druhá padesátka

středa 6. listopadu 2013

aneb O mé zodpovědné přípravě na ultra

Rozhodla jsem se, že přípravu na první pořádné ultra rozhodně nepodcením. A protože věřím radám ultra-matadora Běhajícího stína, který pravil, že co dítě, to padesát kiláků, představuji vám svou druhou Padesátku:
vpravo je hlava (černý flek je čtvrtá mozková komora :-), vlevo tělo, mezi tělem a hlavou jsou ručičky, úplně nalevo nožičky ;-)
A jelikož jsme spolu zatím naběhali nějakých 170 kilometrů a doletěli na tiskovku do Milána s americkým spisovatelem afghánského původu, je jasný, že to bude pořádný světo-běžník, kterého náš globalizovaný svět jen tak nezaskočí a právem mu náleží pracovní jméno Hilarius Rambo (Hilarius je oficiálně uznaný český jméno a kdysi jsme, na jedný z předlouhých hodin arabštiny odehrávající se v knihovně páně Petráčka, jižto po smrti odkázal našemu slovutnému ústavu a kterou halí desetiletí neuklízená vrstva prachu, s kamarádkou Martinou objevily mezi všema těma odbornýma publikacema stařičkou edici Jak se bude jmenovat? od nesmrtelný paní Knappový. Při listování (ano, přesně proto neumím arabsky tak, jak bych chtěla :-) jsme narazily kromě Polykarpa, Neptuna, Oceána nebo Mstislava i na Hilaria... M: "Hej, to je super jméno. By se představoval: 'Hi, I'm Hilarious!!'" No kdo by to nechtěl? :-)

Měří 18,52 mm, srdéčko mu tluče jako o závod a když se nic nepodělá, uvidíme se s ním v polovině června ;-).

17 komentářů:

  1. Tak tomu se rika priprava!!! :)
    A Hilarius?? nema chybu... pamatuji na jmene obraty Pydlomotejl Spytihnev.. Narcis Bejcek..:)...
    U nas byla Petiletka Dobrovolna (!)...

    Tak jako tak bude to bezec! A ty mas ultra v kapse.. Takova Silva ta se pobezi v pohode, protoze vlastne 100 mas za deti a tech cca 6 to das na moral:)..

    VSEM VSECHNO NEJLEPSI!!!! At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzi, MOC děkuju ;-) Pydlomotejl a Narcis Bejček mě rozsekaly :-DD A teď jen doufám, že s těma dětma a ultra máte pravdu... ;-))

      Vymazat
    2. Jitus, o tom nepochybuj!!! Stinovo hlasky plati skoro stejne jako evangelium:)... Ja jsem mel trochu vetsi obavy z Leadville, protoze 161 to dvema detma nezachranis.. a Stin me potesil, ze pry Deri se v tomhle pripade taky pocita..:)
      Mas pravdu.. predsedo!!! :)
      Tak at je Hilarius skutecne hilarious!!! MSF! 12:)

      Vymazat
    3. Deri vyda urcite aspon za sto - takze jsi byl jeste v minusu... Tak proto sis nechal solidarne seskvarit fusekle, abys nebyl ve vyhode!! :-)

      Vymazat
  2. Nejvíc upřímná gratulace! No prostě nádherný článek! Nejlepší, který jsem v poslední době četl. Světoběžník a běžec, tak to má být. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kde zacit? Za prvy gratulace jako bejk! Za druhy uleva, ze uz nehrozi nebezpeci prokecnuti. No a k praktickejm vecem: zasoby behacich a jinych kocaru, voziku, cyklosedacek, oblecku, hracek a hejblatek vseho druhu vam predame jak? Jdu si dat panaka a doufam, ze to bude kluk, at maji nase holky nejakyho chlapaka do party. Jmeno je myslim jasny: Jenik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MOC děkuju!! A věř mi, že jsem ti psala hned, jak jsem dorazila domů (kontrola byla ve tři, pan doktor se uráčil dostavit ve čtvrt...). A jak si předáme vaši štědrou nabídku zatím netuším, času - naštěstí - dost :-) Určitě něco vymyslíme! (A za mě to bude holčička - vzhledem k tomu, že mi s M. bylo stejně blbě-blbě-místy ještě hůř... ale uvidíme :-) Jojo, Jan J., to by nás měl rád - není nad pomsty rodičů! :-D aneb Ať žije Klaudius Picmaus a Valerián Zezdisral! :-D)

      Vymazat
  4. Páni! Zodpovědná ultračka!! Nemám slov, držím pěsti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Velká gratulace :-) A už se těším, až nám ji (ho) tady ukážeš (ač matka tří dětí, jsem z těch ultrazvuků vždycky "hin"... čumím na to a snažím se rozklíčovat... i když právě nabývám dojmu, že jsem tu čtvrtou mozkovou komoru našla :-)) Tak hodně štěstí :-) Zuzka S.

    OdpovědětVymazat
  6. Tedy! Člověk se probere z horečky, ale má pocit, že ji ještě má... Mámo Jitko v běhu, to je prostě super novina! Gratuluji :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Vyborne !! ... Takhle se na to musi !! ... co si nenabehame, to si vy***** .... vyrodime !!! ... ze jo ? ... Garantuju, ze kazde den si budes pripadat jako po (hodne) dlouhem behu a jeste usetris za boty, ktery si par mesicu asi nenazujes ;)

    BS

    P.S. Ty deti se daj ale zurocit i jinak. V duchu Cimrmana (prvniho ceskeho ultrabezce) "aby to bylo jako ze zivota" jsem se po druhem diteti vrhnul na 24 hodinovky ... kdo nespi vyhraje ... presne jako doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-DD Momentálně mi jakýkoliv běhání přijde krajně iluzorní, spíš mám pocit, že už v životě nevstanu z postele, aniž bych se nejdřív ze všeho nemusela hluboce poklonit porcelánovému bohu... ;-) Ale jestli povede druhý trpaslík ke čtyřiadvacetihodinovkám, then - bring it on, baby! :-D Jen pana manžela z toho už asi klepne... ;-)

      Vymazat
  8. Jitko, neboj, prijde den, kdy spojime sily, odlozime deti ke Stinovi za ucelem treninku 96ti hodinovek nebo podobnych silenosti (kdyz se umi postarat o dve, postara se i o ctyri, pripadne sest...) a s cistou hlavou a volnym tempem si kraaasne zabehame. April.

    OdpovědětVymazat

Omlouvám se za kontrolu, ale nějak se mi nepříjemně rozmnožil spam. Díky!